Великденска работилница

В навечерието на Възкресение Христово, гимназията посрещна своите най-малки приятели с най-големи усмивки - децата от Център за обществена подкрепа, Свищов. Ученици, обучаващи се за професия "Готвач" заедно с госпожа Анета Владимирова - старши учител практическо обучение, разказаха на малчуганите как се замесва тесто за обредния сладък хляб - козунак, който традиционно присъства на великденската трапеза, неговите съставки и тайна на приготвяне.

Малки и големи заедно с много старание и усмивки оформиха козуначени кифлички и питки. Доброто настроение на децата и ентусиазмът им зарази и техните ръководители, госпожа Искра Гайдарова - Директор на ЦОП, Свищов, госпожа Мария Боянова - социален работник и госпожица Стефани Маринова - логопед, които също се включиха в направата на козуначените изкушения.
И докато децата нетърпеливо чакаха да се изпекат приготвените от тях козуначета, помогнаха на учениците от гимназията да изработят великденска украса, с която да украсят фоайето на училището. Нашата Великденска работилница завърши с дегустация, нови приятелства и усмивки на детските лица!
Благодарим на екипа на ЦОП - Свищов  за поредната съвместната инициатива!

Галя Недялкова
психолог, училищен

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

 

 

telefon