Достойно представяне в Национално състезание по професии в гр. София

В периода 18-20.04.2022 г. се проведе национално състезание по професии. Състезанието се проведе в София в Интер Експо център, в което взеха участие всички ученици класирани на регионално ниво. Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ се представи със свои възпитаници в категориите „Най-добър млад хлебар-сладкар“ и „Най-добър млад сервитьор“. Изключително предизвикателство бе представянето на учениците от професионалната гимназия и в двете категории в това национално състезание, което се организира от Министерството на образованието и науката и се провежда ежегодно.

Десислава Семова, ученичка от XIб клас се състезава в категория „Най-добър хлебар-сладкар“. Тя показа прецизност и бързина, техничност и последователност и въпреки напрегнатата състезателна атмосфера коментарите на журито бяха: „Перфектна еклерова основа“, „Кремът е добре овкусен и следва линия на фино надграждане с флорални аромати, „Изключително чиста и подредена работа“, „Впечетляваща техника“. А дребните пропуски и трудности бяха приети с усмивка и внимание, защото те са най-добрия учител. От всички 27 участници се класира в челната десятка.

В категория „Най-добър сервитьор“ нашата състезателка Теодора Людмилова от XIб клас участва след класиране на регионален кръг проведено в гр. Габрово и достойно представи училището сред осемнайсетте професионални гимназии на Националното състезание в София. При изтегления жребий Теодора трябваше да сервира ястията, приготвени от състезателката от гр. Пирдоп. Ученичката зареди маса за два куверта, посрещна и настани гостите. Тя сервира предястие с бутилка бяло вино, а към основното ястие представи и декантира червено вино.

Нека да благодарим за достойното представяне на нашата гимназия!

инж. Светослава Йорданова и
Ивелина Енчева - ръководители

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

 

 

telefon