Featured

Безопасност на движението по пътищата

В гимназията се проведе един различен и интересен учебен час на оборудваните и обзаведените външна и вътрешна площадки през 2023г. по НП „Безопасност на движението по пътищата“, Модул 2 „ Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“. Учениците от 9а клас специалност "Автотранспортна техника", споделиха опит от свои преживявания като пешеходци и колоездачи, обсъдиха ги и от вече наученото в часовете сами достигнаха до правилното решение. Разиграха различни ситуации, възприемайки различни роли, но извода за всички беше, че трябва да сме отговорни към правилата на пътя, защото те спасяват човешки животи!

Featured

Национална програма "България - образователни маршрути"

СПГ "Алеко Константинов" е одобрена за участие по Национална програма "България - образователни маршрути". Участието ни в програмата дава възможност на нашите възпитаници да придобият знания чрез преживявания. Предвидената програма включва посещения на исторически забележителности, природни паркове и много забавления. Заложените дейности повишават чувствителността на подрастващите към красотата на българската природа, културните традиции и историята на страната ни. Учениците предстои да посетят Созопол в периода 26-30 август 2024 г. Забавленията са гарантирани, усмивките също!

Featured

Издателство „Клет България“ отличи учители от СПГ „Алеко Константинов“

 

В края на месец април учители от град Свищов бяха част от кампанията  „Един учебен час с „Клет България“ на издателство „Клет България“. На мероприятието представителите на издателството представиха своите учебници за прогимназиален и гимназиален етап. Учителите представиха и свои иновативни практики по БЕЛ, математика, чужди езици, история и цивилизации, география и икономика, информатика и информационни технологии, физика и астрономия. На 31.05.2024 г. издателство ”Клет България” проведе финалното събитие от кампанията „Един учебен час с „Клет България“. Бяха отличени преподавателите, директорите и учебните заведения, които имат значим принос при разработването на учебно съдържание.

Наградени в категория „Иновативна учебна практика“ по проект на тема „Алеко Константинов и европейската изповед на българина“ бяха Веселина Владимирова  и Елза Николаева – старши учители по български език и литература в СПГ “Алеко Константинов”, гр. Свищов. Събитието предоставя вдъхновение и подкрепа за подобряване на образователния процес в България. Лектори на мероприятието бяха Георги Ненов - създател и водещ на подкаста „Свръхчовекът с Георги Ненов“, Александър Иванов - основател и управител на CreateX Digital Agency и Native.ntv, проф. д-р Даниела Илиева - изпълнителен директор на Фондация „Право и интернет“.

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

 

 

telefon