Поредно отличие за учителите и учениците от СПГ „Алеко Константинов“

На тържествената церемония, която се проведе на 08.06.2023 г. в Регионалното управление на образованието – Велико Търново учители и директори от област Велико Търново получиха награди за своята работа в системата на образованието за учебната 2022/2023 година. Двадесет и шест педагози получиха грамоти за принос в подготовката на ученици, спечелили призови места на национални олимпиади и професионални състезания, както и за създаване на стимулираща среда за обучение и възпитание.

От Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ бяха наградени трима учители и учениците им, които спечелиха призови места на Национални състезания по професии.

Тони Христов Вързалов беше награден за принос в подготовката на учениците Денис Кадиров Велиев, Ивайло Ангелов Иванов и Селим Шенурай Елвер, които заеха Второ място – отборно в категория „Най-добър млад водач на МПС“ на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, а Денис Кадиров Велиев зае Второ място – индивидуално в същата категория.

За принос в подготовката на ученици и за заетото Третото място от Беатрис Юлиянова Бисерова в категория „Сръчни ръце“ на Националното състезание „Млади таланти в модата“ награда получи инж. Минко Христов Николов.

Николай Любенов Николаев беше награден за принос в подготовката на отбора на СПГ „Алеко Константинов“, сформиран от учениците Стоян Петров Йорданов, Радослав Калушков Николаев и Атанас Иванов Каишев, заели Трето място в категория „Стилни мебели“ на Националното състезание „Стилни мебели и дърворезба“

Наградите бяха връчени от инж. Розалия Личева – Началник на Регионалното управление на образованието – Велико Търново. Учениците и учителите от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ са единствените от гр. Свищов, които получиха награди за заетите призови места. Това още един път показва, че професионалната подготовка в СПГ „Алеко Константинов“ е на високо професионално ниво, което води до отлични резултати.

Гордеем се с нашите учители и ученици и им пожелаваме бъдещи професионални успехи!

Повече информация за събитието: в. "Янтра днес".