Featured

Иновативен урок по електроника

На 29.02.2024 г. в СПГ „Алеко Константинов“ се проведе поредния иновативен урок във връзка с иновацията на гимназията ни - Проектно-базирано обучение. С провеждането на иновативни уроци се повишава качеството на образованието, разчупват шаблоните, привличат вниманието, правят часовете по-интересни и атрактивни.
Инж. Милен Игнатов, инж. Детелина Иванова и инж. Ценка Петкова проведоха интердисциплинарен урок с учениците от 9 „б“ клас, специалност „Промишлена електроника“. Урокът обедини учебните предмети Градивни елементи, Учебна практика по градивни елементи и Информационни технологии и беше проведен в два учебни часа.
В първия час учениците си припомниха основни теоретични знания и решиха две практически задачи, свързани с автоматична система за осветление и система за контрол на климатичния режим в дома. След това учениците представиха своите проектни задачи, които разработиха в два екипа. Използвайки знанията си по изучаваните предмети, те презентираха темата „Градивни елементи в електрониката“. За цялостното си представяне те използваха уеб-базираната платформа за графичен дизайн Canva.
През втория час учениците изпълниха практическа задача, свързана с електрически монтаж на печатна платка. Целта на урока беше учениците да приложат на практика своите теоретични познания по изучаваните предмети, а резултата е подобряване на учебния процес и желание за реализация в съответните професии.

 

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

 

 

telefon