Featured

15-ти септември: откриване на учебната 2021/2022 година

Отново весела глъчка и смях изпълни довчера безлюдните училищни дворове. Отново е 15-ти септември. Дата, която символизира стремежа на българина към знание и просвета.
Под звуците на националния химн и посрещане на училищното знаме започна тържественото откриване на учебната 2021/2022г. в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“.
Директорът г-жа Веска Николова прочете приветствено слово и пожела на всички много здраве, търпение и толерантност, с които да  бъдат преодолени предизвикателствата, които ще донесе новата учебна година.
Тържеството бе почетено от г-жа Камелия Христова от Община Свищов и проф. Маргарита Богданова от Стопанска академия „Димитър Ценов“ - Свищов.
Поздравителни адреси бяха получени от Министъра на образованието, Комисията по образование и наука в 46-то Народно събрание, РУО - гр. Велико Търново, Община Свищов, Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, Военно окръжие в гр. Велико Търново.
На този ден най-развълнувани са осмокласниците, защото за тях настъпва нов етап от живота им. Приветствени думи към тях отправи Рени Рушидова от 12 клас. Тя сподели, че и те също като тях преди пет години са били изплашени от новото начало, но винаги могат да потърсят подкрепа от по-големите си съученици и от класните си ръководители.
И въпреки че не присъстваха на тържеството заради епидемиологичната обстановка не по-малко специален е и този ден за най-големите ученици – дванадесетокласниците. За тях това е последният първи учебен ден и финалът на дългия път към знанието и мъдростта.
Нека да си пожелаем една успешна и спокойна учебна 2021-2022 година!

Елза Божанова


Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

billboard spg 1

 

 

telefon