Специална награда за най-креативен дизайн на Национално състезание „Млади таланти в модата“

От 15 до 17 април Варна се превърна в център на младежката мода и красота, където се развихвихри забележителна модна фиеста. В морската столица отбори от 21 професионални гимназии се срещнаха в културно-развлекателния комплекс "Морско казино", където се проведоха Национално състезание „Млади таланти в модата“ и Национално състезание "Най-добър млад фризьор и гримьор".

Организатор на Национално състезание „Млади таланти в модата“ е МОН с партньори Българска асоциация за текстил, облекло и кожи и НАУМ "Росица Иванова". Домакин на състезаниоето е ПГ по текстил и моден дизайн - гр. Варна. Състезанието традиционно се провежда в три категории: "Модно ревю", "Сръчни ръце" и "Художествена скица".

Нашата гимназия участва с модел, който е плод на таланта и креативността на Ванеса Рахмиева - категория "Художествена скица". Нашият модел Толга Ахмедов - категория "Модно ревю", дефилира уверено по модния подиум, възприет като превъплъщение на ексцентричния пират Джак Спароу - символ на свободолюбив и приключенски дух. Той разказа пред новинари от Нова телевизия за замисъла на модела и за емоциите от участието си в престижното състезание!т

Участниците в категорията "Сръчни ръце" имаха за задача да изработят две яки с отделно скроено столче, при което нашият участник Беатрис Бисерова се представи достойно.

Модната фиеста на младите ни таланти в морската столица приключи със специална награда за най-креативен дизайн. Тя бе връчена от доц. Капка Манасиева от Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" на авторката на модела - Ванеса Рахмиева.

Аплодисменти за Ванеса, с която се гордее СПГ "Алеко Константинов" и нека да продължава да твори с емоция и въображение в света на модата! Аплодисменти за ръководителя на екипа инж. Минко Николов за всеотдайността му към младите хора, за енергията и устрема, с които ги мотивира да покажат най-доброто от себе си!

Поздравления за успеха на нашите състезатели!

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

 

 

telefon