Иновативен урок с очила за виртуална реалност

На 18.04.2024 г. в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ се проведе поредният иновативен урок, свързан с иновацията на гимназията ни – проектно-базираното обучение и използването на виртуалната реалност като средство за онагледяване на учебния материал.

Инж. Татяна Василева, учител по Биология и здравно образование и Елена Николаева, преподавател по руски език, проведоха урок, в който учениците имаха възможност да съчетаят знанията си за човешкото тяло – сърце и сърдечно-съдова система, с учебния материал по руски език – Мои увлечения, защото решенията се вземат от мозъка, но чувствата извират от сърцето.

Идеята на урока бе разширяване на знанията за сърдечно-съдовата система и сърцето, развиване на умения за работа с VR –очила и усвояване на лексика на чужд език. Инж. Антон Василев представи пред ученици и преподаватели възможностите на очилата за VR и начина за работа с тях. С негова помощ учениците сканираха QR-кодовете на работните листи с очилата за виртуална реалност и под ръководството на г-жа Василева успяха да разгледат сърцето и да изследват всяка една негова функция. Използвайки електронните ресурси от Дигиталната раница, учениците чуха ударите на сърцето, сравниха ритъма на спокойния и на развълнувания човек, опитаха се да усетят ритъма на собственото си сърце, а накрая с подкрепата на г-жа Николаева попълниха работен лист, свързан с усвояване на думи и фрази на руски език. Присъстващите на урока учители също бяха въвлечени в учебния процес.

С провеждането на иновативни уроци по различни учебни предмети се повишава качеството на образованието, разчупват се шаблоните, повишава се привлекателността на обучението и часовете стават по-интересни.

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

 

 

telefon